Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
mueller-foto@cewe.hr

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.
Dizajn foto zida

Kreativni savjeti

Kreirajte svoj foto zid: DIY zidni dekor

Foto zid nudi savršeno rješenje za kreativno postavljanje fotografija obitelji, prijatelja, kućnih ljubimaca i posebnih događaja i uživanje u njima dugo vremena. Dopustite nam da vam predstavimo nekoliko savjeta i trikova za stvaranje skladnih foto zidova. Nakon pregledavanja naših ideja, sigurno ćete biti raspoloženi za to.

Koje fotografije najbolje odgovaraju?

Za izradu najljepšeg foto zida dovoljno je osloniti se na svoj ukus. Dobra vijest je da sve svoje fotografije možete kombinirati kako god želite. Ako želite dobiti još elegantniju cjelokupnu sliku, fotografije možete nadopuniti posterima i drugim umjetničkim djelima. Osim toga, možete i eksperimentirati s formatima slika, tako da možete postići još uzbudljiviji ukupni efekt. Također možete odabrati tematske fotografije koje se odnose na određenu temu, kao što su godišnja doba, vaša djeca ili njihovi odmori. Slobodno pozovite svoju kreativnost i usredotočite se na svoje omiljene fotografije.

5 savjeta za savršeni foto zid

Kako bi vaš dom odražavao vašu individualnost, važna je kombinacija i ukupni efekt slika. U nastavku vam predstavljamo 5 opcija dizajna koje vam daju širok raspon mogućnosti korištenja vaših fotografija.

1. Galerijski zid:

Najosnovniji dizajn je stvoriti jednostavan, ali predivni galerijski zid. Ovdje možete postaviti mnogo različitih uokvirenih slika na zid u relativno malom prostoru. Osim fotografija, na zid možete postaviti i razne grafike, tekstove ili likovne radove. Korištenjem slika različitih veličina galerijski zid postaje cjelovito umjetničko djelo.

St. Petersburg ovjes
Kod peterburškog vješanja (ili salonskog vješanja) kombiniraju se različite uokvirene slike kako bi se stvorilo cjelovito umjetničko djelo.

2. Foto zid s dekoracijom:

U slučaju foto zida, morate uzeti u obzir ne samo fotografije, već i pozadinu, koja je barem jednako važna kao i odabir samih slika. Na primjer, možete rasporediti svoje fotografije oko zidne svjetiljke i tako im dati blagotvorno osvjetljenje. Još jedna mogućnost ukrašavanja je bacanje uspomena s natpisima, za to će vam trebati i boja.

Kombinacija fotografija i zidnih slika
Za vizualnu raznolikost, foto zid možete kombinirati sa zidnim slikama ili drugim ukrasnim elementima.

3. Foto kutak

Ako nemate puno prostora za izradu foto-zida, možete za tu svrhu iskoristiti kutove soba. Rubovi i kutovi mogu stvoriti vrlo uzbudljiv ukupni efekt. U jedan kut možete staviti fotografije vas i partnera na početku veze ili na vjenčanju, a u drugi kut staviti fotografije vaše djece ili kućnih ljubimaca. Dizajn foto kutka, uz malo kreativnosti, sigurno će biti uspješan.

Foto zid u kutu s obiteljskim fotografijama
U slučaju manjih zidnih površina, foto-zid se može protezati preko jednog kuta prostorije, čineći atmosferu zaista šarmantnom.

4. Višedijelni zidni dekor

Uzbudljiva verzija rasporeda slika je kada se motiv podijeli na dvije ili više zidnih dekora. Ravnomjerne udaljenosti između slika ublažavaju cjelokupni efekt i stvaraju jedinstven vizualni doživljaj. Foto zid se također može stvoriti postavljanjem različitih fotografija određenim redoslijedom. Naši višedijelni zidni dekori mogu se pronaći u mnogo različitih formata, tako da svatko može pronaći nešto što mu se sviđa.

Fotografija u formatu četverodijelne zidne dekoracije
U višedijelnom zidnom dekoru jedan motiv se proteže na više zidnih slika. Na taj način pruža prekrasan i uzbudljiv prizor u vašem domu.

5. Hexxas

Šesterokutni zidni dekori hexxas - dodaju uzbuđenje i raznolikost prostoru svojim izgledom koji lomi standardne oblike. Možete birati između dvije opcije dizajna; ili dijeli jedan motiv na više malih dijelova, ili da spaja nekoliko pojedinačnih motiva. Magnetni ovjes čini dekoraciju zaista praktičnom jer ne oštećuje zid i lako joj možete promijeniti raspored.

Hexxas zidni dekor
Moderan hexxas zidni dekor u trendovskom šesterokutnom obliku.

Širok raspon kreativnih ideja

Zidni dekori, koji se mogu lako mijenjati, daju uzbudljivu i raznoliku cjelokupnu sliku. Na primjer, upotrijebite praktične ploče za plakate umjesto da fotografije pričvrstite na zid s okvirima za slike koje je teško mijenjati. Manje fotografije možete pričvrstiti na oslikanu drvenu ploču metalnim štipaljkama ili selotejpom u boji, a raspored im možete mijenjati prema godišnjim dobima i praznicima. Slike također možete pričvrstiti na LED svjetleću vrpcu s malim kopčama, koje možete koristiti za stvaranje okruženja iz snova za svoje omiljene trenutke. Za ovo DIY rješenje preporučujemo retro fotografije.

Idealno mjesto za foto zid

Osim sortiranja savršenih fotografija, bitan korak je i odabir prave zidne površine, jer se isplati kreirati foto zid na zidnoj površini koja naglašava kompoziciju. Također treba uzeti u obzir da svakoj sobi pristaje drugačiji stil fotografija.

  • Dnevni boravak: Zid iza kauča pruža prekrasan prostor za najbolje fotografije. Ne samo vi i vaša obitelj, već i vaši gosti gledate ovu zidnu površinu. Stoga biste ovo mjesto trebali ukrasiti fotografijom rođendana, vjenčanja ili dobro uhvaćenog obiteljskog trenutka.
  • Spavaća soba: Prostor iznad uzglavlja je idealno mjesto za prikaz vrlo osobnih trenutaka. To uključuje, na primjer, fotografije trudnoće i bebe ili slike s vašeg posljednjeg odmora na plaži.
  • Hodnik: Foto zid može lako uljepšati dosadni zid u hodniku. Zidovi hodnika pružaju veliki prostor za kreativno slaganje dekora. Odaberite fotografije sa svojih putovanja, obiteljskih odmora ili čak jednostavnih, ali predivnih životnih svakodnevnih trenutaka.
  • Stubište: Nagib stubišta osigurava da je raspored kompozicije uzbudljiv. Ova zidna površina idealna je za raspored obiteljskih fotografija kronološkim redom. Vrtićke slike vašeg djeteta mogu biti na dnu, a maturalne ili maturalne na vrhu.
  • Kuhinja: Motivi vezani uz hranu ili fotografije s odmora jako dobro funkcioniraju u ovoj sobi. U kuhinji se slike lako zaprljaju jer sve može prskati po njima, pa ovdje možete dizajnirati praktičnu fotografiju od akrilnog stakla koja se lako čisti.
Foto zid na stubištu s obiteljskim fotografijama
Zidovi stubišta savršeni su za nizanje lijepih uspomena u obliku zidnog dekora. Svoje fotografije možete postaviti kronološkim redom.

Kreirajte vlastiti foto zid

Postoji mnogo opcija za stvaranje foto zida. Nakon što sastavite svoje omiljene slike, odaberite dostojno mjesto za foto zid.

CEWE tim želi Vam uzbudljivo postavljenje foto zidova!

Od savjeta za uređivanje do formata CEWE FOTOKNJIGE

Ovako vaša sjećanja mogu postati opipljiva