CEWE mobilna aplikacija Naručite brzo i jednostavno
Praćenje narudžbe
Foto kiosci
Informacije
mueller-foto@cewe.hr

Moj korisnički račun

Molimo odaberite...
Prilikom odjave, iz sigurnosnih razloga, brišu se svi nespremljeni projekti i sadržaj vaše košarice.

Često postavljana pitanja

Sastavili smo popis najčešćih pitanja kupaca. Nadamo se da ćete pronaći odgovor na svoje pitanje!

Moj korisnički račun

U tom će vam slučaju pomoći naša funkcija "Zaboravljena lozinka". Jednostavno kliknite gumb "Moj račun" pri dnu stranice. Otvorit će se nova stranica s napomenom "Ako ste zaboravili lozinku, kliknite ovdje". Sada kliknite na podebljanu riječ "ovdje". U sljedećem prozoru unesite e-mail adresu koju ste koristili prilikom registracije i kliknite gumb "Nova lozinka".

Zatim ćemo vam poslati automatizirani e-mail sa svim dodatnim podacima. Ako poruka nije u vašoj pristigloj pošti u roku od nekoliko minuta, provjerite i spam mapu.

Kako biste se odjavili od primanja newslettera, prijavite se na svoj korisnički račun u gornjem desnom kutu naše web stranice. Ovdje u u odjeljku "E-mail obavijesti" možete promijeniti u bilo kojem trenutku prirodu obavijesti koje vam se mogu poslati.

Za kontaktiranje nas kliknite ovdje

Proces naručivanja & Uređivanje

TLS je kratica za Transport Layer Security i protokol je šifriranja koji je bio potreban za sigurnu komunikaciju s našim poslužiteljem.

Sigurnost vaših podataka vrlo nam je važna, pa smo odlučili više ne podržavati ove zastarjele protokole. Nažalost, to znači da se vrlo stari pretraživači ili verzije fotoprograma više ne mogu spojiti na naš server.

Što možete učiniti u ovoj situaciji? Preporučujemo da prvo izvršite sva dostupna ažuriranja u fotoprogramu za narudžbe. To obično rješava problem. Ako nije, provjerite računalni sustav koji koristite: - Windows: Primijenite sva preporučena ažuriranja na vaš operativni sustav Windows. - MAC: Ažurirajte na barem macOS 10.10.x. - Mobilni uređaji (Android/iOS): Ažurirajte operativni sustav koji koristite. Ako ne uspijete, vjerojatno koristite hardver koji više nije podržan. Za sigurno korištenje naših sustava, možemo samo preporučiti da koristite moderniji hardver. Sigurnost vaših podataka nam je važna, hvala na razumijevanju!

Zbog dobrobiti naših kupaca nastojimo smanjiti rokove proizvodnje i isporuke što je moguće kraće.

U tu svrhu, čim vaša narudžba stigne na naš server, odmah se prebacuje u opsežan, potpuno automatiziran proizvodni proces, a proizvodnja odmah počinje.

Stoga vas molimo za razumijevanje da ne možemo naknadno promijeniti ili otkazati vašu narudžbu.

Većinu naših proizvoda možete preuzeti osobno u bilo kojoj od naših odabranih trgovina. Nakon postupka uređivanja morate navesti željeni način isporuke.

Izuzetak su proizvodi koji se zbog veličine ne mogu dostaviti na mjesto preuzimanja. To je slučaj, primjerice, s većim zidnim dekoracijama.

Nakon odabira mogućnosti prikupljanja u cjeniku, pronaći ćete naš asortiman proizvoda.

Kreirate li svoju CEWE FOTOKNJIGU putem CEWE Fotosvijet programa, nakon funkcije "spremi" imate mogućnost imenovati projekt i spremiti ga na bilo koje mjesto. Odavde možete otvoriti projekt u bilo kojem trenutku.

Proces iskorištavanja kupona raščlanjen na rute narudžbe možete pronaći OVDJE .

Molimo vas da prije iskorištenja uvijek provjerite želite li ga iskoristiti prema uvjetima opisa kupona.

Ako naiđete na problem, obratite se našoj korisničkoj podršci.

Ukoliko ste uvjereni da ne možete iskoristiti kupon čak i ako ispunjavate odgovarajuće uvjete za iskorištavanje, kontaktirajte nas.

Možemo obraditi sljedeće formate fotografija:

JPEG (Norm der Joint Photographic Experts Group), Ekstenzija datoteke: .jpeg, .jpg

TIFF (Tagged Image File Format), Ekstenzija datoteke: .tiff, .tif

BMP (Windows Bitmap), Ekstenzija datoteke: .bmp, .dib

PNG (Portable Network Graphics), Ekstenzija datoteke: .png

GIF (fGraphics Interchange Format), Ekstenzija datoteke: .gif

Mogućnost ponovnog naručivanja ovisi o prethodno odabranom načinu naručivanja.

Narudžbe CEWE FOTOKNJIGE putem CEWE Fotosvijet programa nalaze se u pohrani vašeg korisničkog računa šest tjedana. To vam daje priliku naručiti nove primjerke u roku od šest tjedana bez ikakvih promjena.

 • Da biste to učinili, prijavite se sa svojim korisničkim podacima u gornjem desnom kutu ispod stavke izbornika "Moj račun".
 • Na svom računu odaberite stavku izbornika "Moji projekti".
 • Zatim kliknite na gumb "Moji projekti". Možete započeti ponovno naručivanje proizvoda klikom na ikonu košarice ispod pregleda vaših prethodno naručenih proizvoda.

Ponovno naručivanje CEWE FOTOKNJIGE znači izradu kopije, odnosno proizvod se izrađuje na temelju prethodno prenesenih podataka, te ga nije moguće naknadno mijenjati. Možete samo izmijeniti projekt spremljen na tvrdom disku vašeg računala i naručiti ga kao novu narudžbu.

Ako ste kreirali ili naručili knjigu izravno putem naše web stranice, morali ste prethodno spremiti projekt.

Možete pronaći opciju za spremanje tijekom procesa kreiranja, u gornjem lijevom izborniku. Spremljeni projekti ostaju dostupni 6 mjeseci nakon izrade pod točkom izbornika "Moj račun -> Moji projekti" i mogu se mijenjati ili naručivati ​​po želji putem preglednika.

Dostava & Postupanje s pritužbama

Ako imate bilo kakvih primjedbi na naše usluge ili proizvode, odmah nas kontaktirajte. Obično tražimo fotografiju oštećenja ili greške proizvodnje ili obično tražimo da nam vratite oštećenu robu.

Nakon provjere, po potrebi ćemo ponovno izraditi vašu narudžbu, pod uvjetom da su relevantni podaci još uvijek pohranjeni na našim serverima. U protivnom će biti potrebna nova narudžba željenih foto proizvoda.

Naši kolege uvijek će s vama razgovarati o točnim koracima koje treba poduzeti u vezi s rješavanjem pritužbi! Kontakt podatke naše korisničke podrške možete pronaći OVDJE.

Hvala na suradnji!

Moguće je da elementi fotografije koji se nalaze na rubovima fotografija (do 4 mm) budu propušteni tijekom razvijanja fotografija. To je zbog maske stroja za ekspoziciju, koja leži na fotografiji tijekom ekspozicije. Ovaj gubitak neizbježan je iz tehničkih razloga. Ovu pojavu možete spriječiti ako prethodno podesite obrezivanje slike na pravo mjesto pomoću programa za uređivanje fotografija. Alternativno, možete staviti okvir oko fotografije.

Vrijeme izrade fotografija je obično 2-6 radnih dana.

Rokove isporuke za naše proizvode možete pronaći OVDJE.

Možete vidjeti informacije za svaki proizvod podijeljene u kategorije proizvoda.

Proizvodi, cijene i rokovi isporuke

Točnu cijenu vaših proizvoda i rokove isporuke možete pronaći ovdje.

Možete pronaći informacije za svaki proizvod podijeljene u kategorije proizvoda.

Veličina izrađenih fotografija ovisi o omjeru širine i visine naručenih slikovnih datoteka.

Analogna i digitalna fotografija razlikuju se po omjeru fotografije.

U analognom području omjer 35 mm negativa (filma) je 2:3. Kao rezultat npr. (razvijenog na roli fotopapira širine 10 cm) uvijek dobijemo format fotografije 10x15 centimetara.

Sadašnji digitalni fotoaparati obično imaju omjer fotografije 3:4 kao zadanu postavku. Kao rezultat, primjerice, kod razvijanja na istoj roli foto-papira širine 10 cm, fotografija će biti 10x13,5 cm. Visina fotografije u ovom slučaju bit će 10 cm (na temelju fotografija panoramskog formata). Međutim, duljina fotografija (zbog različitih omjera širine i visine) može varirati, jer proizlaze iz skalirane slikovne datoteke tijekom ekspozicije.

Ispod su veličine fotografija u omjeru 3:4 (uobičajeni format za digitalne fotografije) i omjeru 2:3, što je klasični format za negative od 35 mm:

Format: 3:4 2:3 (klasični) 9:16

 • 9 9x11 cm* 9x13 cm* 9x15 cm*
 • 10 10x13 cm* 10x15 cm* 10x18 cm*
 • 11 11x15 cm* 11x17 cm*
 • 13 13x17 cm* 13x18 cm*
 • 20 20x27 cm* 20x30 cm*
 • 30 30x40 cm* 30x45 cm*

 • moguća su odstupanja zbog proizvodnje

Ako vaše fotgrafije nisu snimljene u klasičnom formatu (2:3), ali želite fotografije ovog omjera (jer biste ih npr. stavljali u gotove okvire), preporučujemo da izrežete po veličini prije narudžbe, npr. s programom za obradu fotografija CEWE Fotosvijet programa. Imajte na umu da ćete možda morati izrezati neke dijelove fotografije. Ukoliko se ne želite zamarati obrezivanjem fotografija, prilikom naručivanja odaberite opciju klasični omjer. U ovom slučaju, dio koji će biti izrezan iz vaših fotografija označen je područjem s poprečnim prugama na sučelju za naručivanje fotografija (i u fotoprogramu i online na internet stranici). Samo tako će vaše fotografije biti jednake i standardne veličine.

Ako vam je bitnije da se svi motivi pojave na izrađenim fotografijama, odaberite opciju "Originalni omjer". U ovom slučaju, veličina izrađenih fotografija jednaka je omjeru širine i visine originalnih fotografija, što ovisi samo o postavkama koje ste koristili za snimanje fotografija (kvadrat, panorama, normalno, prilagođeno itd.) (Visina izrađenih fotografija također je uvijek fiksna u ovom slučaju, odgovara veličini role fotopapira (npr. 10), duljina slika će biti drugačija.)

Panoramske fotografije možete naručiti u formatima 9" i 10", čak i u omjeru 16:9. Ako želite naručiti panoramske fotografije u drugom formatu, prije naručivanja izmijenite fotografiju s gubom za uređivanje fotografija.

U slučaju npr. formata 10x30, preporučamo da postavite fotografiju na bijelu podlogu veličine koja odgovara formatu narudžbe (ovdje npr. 20x30 cm / 254 dpi) s bijelim rubom na vrhu i dnu.

Ostala pitanja

Za izradu fotografija visoke kvalitete preporučujemo sljedeću rezoluciju:

 • Format 9" 700 x 1000 piksela

 • Format 10" 800 x 1200 piksela

 • Format 11" 898 x 1323 piksela

 • Format 13" 1000 x 1400 piksela

 • Format 15" 1200 x 1600 piksela

 • Format 20" 1600 x 2400 piksela

 • Format 30" 2400 x 3600 piksela

 • Format 40" 3200 x 4800 piksela

 • Format 50" 4000 x 6000 piksela

Ukoliko je pdf datoteka izrađena programom Adobe® InDesign® i CEWE FOTOKNJIGA Template generatorom, vašu narudžbu možemo izraditii iz pdf datoteke.

Više informacija možete pronaći pod sljedećom stavkom izbornika: CEWE FOTOKNJIGA iz pdf datoteke

To nije moguće.

Možete naručiti samo na hrvatsku adresu putem hrvatskog fotoprograma ili web stranice.

Ako želite naručiti na inozemnu adresu, imate mogućnost naručivanja izravno putem CEWE-ovih web stranica u drugim zemljama EU. CEWE usluge trenutno su dostupne u sljedećim zemljama: Engleska, Austrija, Belgija, Češka, Danska, Francuska, Nizozemska, Mađarska, Poljska, Luksemburg, Njemačka, Norveška, Italija, Portugal, Rumunjska, Španjolska, Švicarska, Švedska, Slovačka, Slovenija.

ICC profili boja mogu se razlikovati od jednog stroja do drugog. Budući da tijekom izrade koristimo različite strojeve za ekspoziciju i ne zna se unaprijed na kojem će biti vaša narudžba izrađena, te profile boja ne uzimamo u obzir.

Podaci fotografija koji se prenose online pohranjuju se otprilike tri tjedna za obradu narudžbe, nakon čega se nepovratno brišu.

Vrijeme pohrane nam omogućuje da u slučaju reklamacije brzo ponovno pripremimo vašu narudžbu, bez potrebe da nam ponovno šaljete podatke.

Stojimo vam na raspolaganju! Nazovite nas!

Kontakt korisničke podrške: 01/344 5401, od ponedjeljka do nedjelje: 8:00 do 17:00